Projectmanager en concept-ontwikkeling

Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland

Opdracht:

Projectmanager en concept-ontwikkeling en Matchmaker werkgroep Granen van de Coöperatie Buijtenland van Rhoon – Korte keten ontwikkelen: Van Emmertarwe tot streekproduct


Resultaat:

Verkenning van de opties voor het verwerken van Emmertarwe, netwerken t.b.v. de korte keten.

Toelichting

De Provincie Zuid-Holland is eigenaar van grond in het Buijtenland van Rhoon, waar in 2017 Emmertarwe is geoogst. De provincie beschikt zodoende over de geoogste Emmertarwe, waarbij het gaat om ongeveer 3 ton rode en 2 ton witte Emmertarwe. Deze producten zijn onbewerkt en in bigbags/kuubzakken opgeslagen te Rhoon.

De Emmertarwe (oogst 2017) en de Emmertarwe die uit volgende oogsten beschikbaar komt, wil de provincie laten verwerken tot één of meerdere streekproducten, die ten verkoop kunnen worden aangeboden. Emmertarwe kan op diverse manieren worden aangeboden, waaronder als losse korrel, meel, brood, bier, pasta etc.

De opdrachtgever heeft de voorkeur voor de verwerking tot brood en staat daarnaast open voor andere eindproducten. De stappen om te komen tot verwerking van de Emmertarwe naar één of meerder eindproducten moeten nader worden geconcretiseerd. Hiertoe dient de interesse gepeild te worden bij verwerkers en/of afnemers, zoals pelmolen, maalmolen, bakkers, brouwers, restaurants etc. om het proces in kaart te krijgen en uiteindelijke verwerking mogelijk wordt. 

Waar kan ik je mee helpen?

Neem gerust contact op

Andere Projecten